Bro-Art
Atelier Bro-Art

Henny Bronk

Henny Bronk (10-01-1941), geboren te Apeldoorn, ging na het voltooien van zijn opleiding aan de toenmalige Kweekschool, werken als onderwijzer. Hij deed staatsexamen MO-A handvaardigheid, studeerde in 1985 af voor de 1e graads lerarenopleiding MO-B aan de academie voor Beeldende Kunst te Arnhem en volgde colleges kunstgeschiedenis te Leiden. Momenteel geeft hij thuis workshops Beeldhouwen, Bronsgieten en Boetseren en is hij werkzaam als Beeldend vormgever. Meer informatie kunt u vinden onder werk en inspiratiebronnen.

Galerie en Beeldentuin

In 2007 opende Henny Bronk zijn eigen Galerie en Beeldentuin. Daarin zijn gedurende een aantal jaren exposities geweest van eigen cursisten en kunstenaars vanuit heel nederland. De galerie is open op afspraak. In de beeldentuin zijn werken van Henny te zien, oa uitgevoerd in brons, staal en glas in lood. bovenstaande foto is een van de eerste in dit materiaal uitgevoerde werken .In de tuin zijn een aantal bijzondere bomen te zien, echte en stalen.

Het Atelier

Het Atelier is in de eerste plaats de plek waar Henny zelf werkt, maar ook de ruimte waar bij minder goed weer de cursus wordt gegeven, in de winterperiode geholpen door een open vuur. Een cursus kan betrekking hebben op het vormgeven in hout, steen of was. Bij goed weer werken we op de buitenruimte vanwaar een goed uitzicht is op de tuin en aangrenzende weide. Op deze plek kan na het boetseren in was, het gemaakte in brons uitgevoerd worden, waarbij de cursisten zeer nauw betrokken zijn.